top of page

Sterk&Fit Training bij WeDoCare: Zorg en Beweging

Ouder worden brengt uitdagingen met zich mee, en een van de belangrijkste aspecten van een gezond en gelukkig oud worden is fysieke activiteit. Beweging kan de sleutel zijn tot het behouden van mobiliteit, het voorkomen van chronische aandoeningen en het bevorderen van een gevoel van welzijn. Bij WeDoCare begrijpen we het belang van actief ouder worden, en daarom bieden we speciale Sterk & Fit training onder begeleiding van een fysiotherapeut.​

Kijk hier voor onze tarieven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Sterk & Fit groepslessen?

 1. Mobiliteit en Onafhankelijkheid: Een van de grootste zorgen van ouder worden is het behoud van mobiliteit en onafhankelijkheid. Sterk & Fit is ontworpen om de spierkracht, balans en flexibiliteit te verbeteren, waardoor deelnemers in staat zijn om dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.

 2. Valpreventie: Vallen is een belangrijk gezondheidsrisico bij ouder worden. Onze Sterk & Fit groepsles omvat evenwichtsoefeningen en coördinatieoefeningen om het risico op vallen te verminderen.

 3. Pijnverlichting: Volwassenen kunnen vaak last hebben van pijnlijke gewrichten en spieren. Sterk & Fit kan helpen om pijn te verminderen door de juiste spieren te versterken en de gewrichten soepel te houden.

 4. Chronische Ziektepreventie: Regelmatige fysieke activiteit kan helpen bij het voorkomen of beheersen van chronische aandoeningen zoals diabetes, hartziekten en osteoporose.

 5. Mentale Gezondheid: Naast de fysieke voordelen heeft Sterk & Fit ook positieve effecten op de mentale gezondheid. Het kan stress verminderen, stemming verbeteren en sociale interactie bevorderen.

Het WedoCare Sterk & Fit Programma

Bij WeDoCare zijn we trots op ons Sterk & Fit programma. Hier zijn enkele kenmerken van ons programma:

 1. Deskundige Begeleiding: Onze Sterk & Fit groepsles wordt geleid door ervaren fysiotherapeuten. Deze professionals begrijpen de specifieke behoeften en beperkingen van ouderen en kunnen oefeningen aanpassen om aan individuele behoeften te voldoen.

 2. Een Uur per Week: We begrijpen dat ouderen drukke agenda's kunnen hebben, en daarom bieden we een wekelijkse sessie van een uur. Dit is gemakkelijk in te passen in de routine van de meeste mensen.

 3. Veilige Omgeving: Veiligheid is onze topprioriteit. Onze faciliteiten zijn ontworpen met het oog op ouderen, en we zorgen ervoor dat oefeningen worden uitgevoerd in een veilige omgeving met de juiste apparatuur.

 4. Individuele Aandacht: Hoewel het een groepstraining is, bieden we individuele aandacht aan elke deelnemer. We begrijpen dat iedereen uniek is, en we passen de training aan om aan individuele behoeften te voldoen.

 5. Diverse Oefeningen: Ons programma omvat een breed scala aan oefeningen, waaronder krachttraining, evenwichtsoefeningen, flexibiliteitsoefeningen en lichte aerobics. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd trainingsprogramma.

Hoe Te Beginnen

Het beginnen met Sterk & Fit groepsles bij WeDoCare is eenvoudig:​

 1. Contacteer Ons: Neem contact op met WeDoCare om meer te weten te komen over onze Sterk & Fit groepsles. We kunnen u helpen bij het plannen van uw eerste sessie.

 2. Kom langs: Kom op de afgesproken dag en tijd naar onze faciliteit in Gendt. Onze fysiotherapeut zal een evaluatie uitvoeren en een trainingsprogramma op maat voor u maken.

 3. Blijf Consistent: De sleutel tot succes in training is consistentie. Blijf uw wekelijkse sessies bijwonen en werk samen met onze fysiotherapeut aan uw doelen.

Het Belang van Actief Zijn

Ouder worden betekent niet dat u uw levenskwaliteit moet opofferen. Met de juiste fysieke activiteit, zoals de Sterk & Fit groepsles bij WedoCare, kunt u de voordelen van een gezonde levensstijl blijven ervaren, ongeacht uw leeftijd. Kom bij ons langs en ontdek hoe medische training uw leven kan verbeteren en u helpen om actief en gezond ouder te worden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw gouden jaren gevuld zijn met vitaliteit en welzijn.

Oudere dame aan het trainen

01

BEGELEIDING

Buiten trainen

02

VARIATIE

Oudere man traint

03

AANDACHT

Waarvoor wil je jezelf aanmelden?
Selecteer een optie, wij nemen contact op om jou verder te informeren
bottom of page