top of page

Kinderfysiotherapie

Kind met gebruken been
Behandeling kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie bij WeDoCare

Onze kinderfysiotherapeuten begrijpen dat elk kind uniek is en speciale zorg en aandacht verdient als het gaat om hun motorische ontwikkeling en gezondheid. In dit informatieve stuk zullen we u kennis laten maken met de verschillende soorten kinderfysiotherapie die we aanbieden, en hoe deze therapieën uw kind kunnen helpen bloeien en groeien.

EEN STUKJE THEORIE...

Motorische Ontwikkeling

Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het bevorderen van een gezonde motorische ontwikkeling bij kinderen van alle leeftijden. Dit omvat de ontwikkeling van grove motoriek (bijv. lopen, rennen) en fijne motoriek (bijv. knippen, schrijven). Als uw kind moeite heeft met evenwicht, coördinatie, kracht of beweging, kan kinderfysiotherapie een uitkomst bieden. Onze therapeuten werken samen met uw kind om hun motorische vaardigheden te verbeteren, spierkracht op te bouwen en de bewegingscoördinatie te optimaliseren.

Orthopedische Aandoeningen

Orthopedische aandoeningen zoals scoliose, platvoeten en gewrichtsproblemen kunnen de mobiliteit en houding van uw kind beïnvloeden. Onze kinderfysiotherapeuten zijn experts in het behandelen van deze aandoeningen. We zullen een behandelingsplan opstellen om de spieren te versterken, de mobiliteit te vergroten en de houding te corrigeren, om zo de orthopedische gezondheid van uw kind te bevorderen.

Neuromotorische Aandoeningen

Kinderen met neuromotorische aandoeningen, zoals cerebrale parese, spina bifida of neuromusculaire aandoeningen, hebben vaak complexe zorgbehoeften. Onze kinderfysiotherapeuten bieden gespecialiseerde zorg om de mobiliteit, spierkracht, evenwicht en coördinatie van deze kinderen te verbeteren. We werken nauw samen met andere zorgverleners om een uitgebreid behandelplan te ontwikkelen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw kind.

Ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen bij kinderen, zoals astma of ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van infecties of luchtwegaandoeningen, kunnen de levenskwaliteit van uw kind aanzienlijk beïnvloeden. Onze kinderfysiotherapie kan helpen bij het aanleren van ademhalingstechnieken, het verbeteren van de longfunctie en het verminderen van kortademigheid. Dit draagt bij aan een betere algehele gezondheid en vitaliteit.

Sportblessures

Kinderen die deelnemen aan sport lopen het risico op blessures, variërend van verstuikingen en verrekkingen tot ernstigere verwondingen. Onze kinderfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde letsels bij kinderen. We helpen bij het herstellen van fysieke functies en verminderen de kans op terugkerende blessures. De therapie omvat doorgaans hersteloefeningen, krachttraining en technieken voor blessurepreventie.

Ontwikkelingsachterstand

Kinderen met ontwikkelingsachterstand kunnen achterblijven in hun motorische, cognitieve, emotionele of sociale ontwikkeling. Onze kinderfysiotherapie kan helpen bij het identificeren van de oorzaken van de vertraging en het ontwerpen van een behandelingsplan om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Dit omvat vaak oefeningen, speltherapie en activiteiten die zijn ontworpen om de ontwikkeling te bevorderen.

Neurologische Aandoeningen

Kinderen met neurologische aandoeningen, zoals epilepsie, hersenverlamming of traumatisch hersenletsel, hebben vaak behoefte aan gespecialiseerde fysiotherapie om hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Onze kinderfysiotherapeuten werken nauw samen met andere zorgverleners, zoals neurologen en ergotherapeuten, om een uitgebreid zorgplan te ontwikkelen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw kind.

Aandoeningen van de Wervelkolom

Aandoeningen van de wervelkolom, zoals scoliose of kyfose, kunnen de houding en mobiliteit van uw kind beïnvloeden. Onze kinderfysiotherapie kan helpen bij het stabiliseren van de wervelkolom, het verminderen van pijn en het verbeteren van de houding. De therapie omvat vaak specifieke oefeningen en correctieve technieken.

IX. Kinderfysiotherapie voor Pijnmanagement:

Sommige kinderen ervaren chronische pijn als gevolg van verschillende aandoeningen. Onze kinderfysiotherapeuten kunnen technieken voor pijnmanagement aanbieden, zoals fysieke therapie, manuele therapie en ontspanningsoefeningen, om pijn te verlichten en de algehele levenskwaliteit te verbeteren.

Plagiocefalie en Torticollis

Plagiocefalie is een aandoening waarbij de schedel van een baby een afgeplatte of asymmetrische vorm ontwikkelt. Torticollis is een aandoening waarbij de nekspieren verkort raken, wat kan leiden tot een scheve houding van het hoofd. Onze kinderfysiotherapie kan helpen bij het corrigeren van deze aandoeningen, meestal door middel van specifieke oefeningen en positioneringstechnieken.

Autisme en Sensorische Stoornissen

Kinderen met autisme en sensorische stoornissen kunnen baat hebben bij fysiotherapie om de sensorische verwerking, motorische vaardigheden en gedragsproblemen te verbeteren. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in deze gebieden en kunnen technieken toepassen om kinderen te helpen bij het omgaan met sensorische prikkels en hun motorische ontwikkeling te verbeteren.

Overgewicht en Obesitas

Overgewicht en obesitas bij kinderen kunnen leiden tot bewegingsproblemen, gewrichtspijn en gezondheidscomplicaties. Onze kinderfysiotherapie kan helpen bij het begeleiden van kinderen naar een actievere levensstijl, gewichtsbeheersing en de ontwikkeling van gezonde gewoonten.

Bij WeDoCare begrijpen we dat elk kind uniek is, en we streven ernaar om elk kind de best mogelijke zorg te bieden om zijn of haar individuele behoeften te vervullen. Onze kinderfysiotherapeuten zijn hoogopgeleid en hebben uitgebreide ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en met verschillende aandoeningen.

Als ouder is het belangrijk om te weten dat u niet alleen staat in de zorg voor uw kind. Onze kinderfysiotherapeuten werken nauw met u samen om een behandelingsplan op te stellen dat uw kind op een comfortabele en ondersteunende manier vooruit helpt. We nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden, zorgen weg te nemen en u te voorzien van de middelen en begeleiding die u nodig heeft.

Bij WeDoCare hebben we een toegewijd team van professionals met een passie voor het helpen van kinderen om hun volledige potentieel te bereiken. Als u zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling of de gezondheid van uw kind, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een consult.

Orthopedische aandoeningen
Neuromotorische aandoeningen
Ademhalingsproblemen
Motorische ontwikkeling
bottom of page